I vippeposisjon: Gruppeleder for Demokratene, Vidar Kleppe, sier at partiet vil velge ordførerkandidaten som gir dem mest. De har sendt en liste med ti krav til rødgrønn og borgerlig side.

I Kristiansand er det fortsatt i det blå hvem som blir ordfører. Vidar Kleppe og Demokratene sitter med nøkkelen og fremmer ti krav før de bestemmer seg.

– Hvem vi stemmer på, er helt avhengig av hva vi får tilbake, sier gruppeleder Vidar Kleppe i Demokratene til Fædrelandsvennen.

Partiet vil blant annet avskaffe bompenger og eiendomsskatten i Kristiansand. De vil også ha reduserte politikerlønninger, styrke kommunale tilbud i bydelene og kjempe mot fattigdom. Videre krever de at det ikke skal gis mer penger til kunstsiloen.

Listen med politikk er levert til rødgrønn og borgerlig side. Demokratene holder gruppemøte mandag kveld. Kleppe forventer en skriftlig tilbakemelding fra de to sidene om hva de kan innfri.

Demokratene fikk 13,4 prosents oppslutning i Kristiansand i lokalvalget, noe som ga dem ti plasser i bystyret. Arbeiderpartiet har blitt enige med fem andre partier om å danne en mindretallskonstellasjon. Likevel mangler Ap fire mandater på å sikre seg ordføreren. Den borgerlige fløyen mangler sju, og dermed er Demokratene på vippen.

– De fleste av disse passer jo godt med våre tolv punkter. Kun to er vanskelige for oss. Det er å fjerne bompenger og eiendomsskatt, skriver Aps ordførerkandidat Jan Oddvar Skisland i en sms til avisen.

– Begge sider er nå avhengige av Demokratenes stemmer, og det er ikke unaturlig å innrette seg slik at det er mulig å få de stemmene. Men det blir ikke laget noe valgteknisk samarbeid, sier ordførerkandidat Jørgen Kristiansen for KrF.

Demokratene har sagt at de ikke ønsker Harald Furre (H) som ordfører, men at de er åpne for KrFs ordførerkandidat.

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!