Sakset/Fra hofta

Vidar Kleppe (Demokratene) og Jannike Arnesen (Arbeiderpartiet). Begge foto: Facebook.

 

Kristiansands hovedgate Markens, som ikke sjelden er full av fotgjengere, må sikres mot muslimsk terror, sa Vidar Kleppe til Fædrelandsvennen den 19. august. Demokratene-politikerens krav falt ikke i god jord hos Arbeiderpartiets Jannike Amalie Sveinsdatter Arnesen, som kommenterte Kleppes utspill på denne måten:

– Den mannen gjør meg uvel noen ganger. For å sikre seg en stemme eller to, sprer Kleppe frykt.

Han gjør akkurat det terroristene ønsker av oss, sier Aps Jannike Amalie Sveinsdatter Arnesen, og fortsetter:

– Det er himla provoserende når de blå/brune partiene bruker terrortrusselen for å splitte folk. Budskapet må være at vi alle sammen står sammen mot all slags terror, akkurat slik vi gjorde etter Utøya, sier hun.

Som så ofte med Ap-politikere la Arnesen for dagen denne allestedsnærværende, kjempemessige selvmotsigelsen om at vi må stå sammen, mens hun i samme åndedrag benyttet ord som klart viser at noen er ekskludert fra samholdet.

Aps bystyrerepresentant Terje Næss ordla seg i beslektede vendinger:

– Folk bør merke seg hva Kleppe gjør. Med en gang han kan skape frykt mot innvandrere og skape splittelse, er han høyt på banen, sier Næss.

Men ligger det ikke i politikkens vesen at den skaper uenighet? Er det bare Ap som har rett til å gjøre det, for siden å sjikanere den som er uenig med partiet istedenfor å diskutere saken? Og er nå ikke splittelsen av det norske samfunnet engang skapt for lenge siden av en politisk klasse som har gitt samtykke til en menneskeimport som befolkningen aldri har bedt om?

Nå viser det seg at politiet i sørlandshovedstaden er helt på linje med Kleppe. Fædrelandsvennen skriver i dag at politiet, handelsstanden og kommunen er i ferd med å planlegge tiltak for terrorsikring av Kristiansand sentrum:

– Vi har diskutert sikring av Markens gate, festplasser og Torvet, forteller Dag Tallaksen, leder for ordensavdelingen på Kristiansand politistasjon.

– Bakgrunnen er trusselvurderinger fra PST, som sier at det er sannsynlig at det vil bli forsøkt å gjennomføre en terrorhandling i Norge, fortsetter han.

Avisen er hensynsfull nok til ikke å minne om Arnesens sterkeste ordbruk ni dager i forveien. Men for oss andre reises noen spørsmål. For hvis det er slik at Kleppe splitter idet han foreslår terrorsikring, er også politiet splittende når de gjør det samme? Gjør politiet det terroristene ønsker av oss?

Det er opplagt at ingen i Ap vil svare ja på disse spørsmålene. Det betyr at partiet tar stilling til personen og ikke saken. Det er som om Kleppe var «uren». Partiets innstilling til folk med andre oppfatninger minner litt om islamistenes holdninger til «vantro».

Denne koblingen er kanskje ikke så fjern som man i en bedre verden ville ha trodd. Arnesens profilbilde på Facebook viser hovedpersonen med et kledelig, halvt tildekkende hodeslør i spirituelle omgivelser:

Det som ser ut som svermeri, fortoner seg nokså merkelig i lys av at Arnesen overlevde Utøya.

Les også