Hagen viser til den ferske EU-dommen som slår fast at hijabforbud på jobb ikke er diskriminering eller i strid med menneskerettighetene. På bakgrunn av dette ønsker Hagen å innføre hijabforbud for kommuneansatte.

– Det har blitt hevdet at det er i strid med menneskerettighetene. Men nå er det avklart i EU. Et slikt reglement er ikke diskriminerende. De kan bare ta av seg hijaben når de er på jobb, sier Hagen.

På Facebook skrev han onsdag kveld:

På spørsmål fra VG om hvorfor han vil innføre et slikt forbud, svarer Hagen:

– Fordi det er både brukere og arbeidere som synes det er unaturlig. De liker seg ikke når det er folk med hijab på jobb, sier Hagen.

Folk føler ikke at de kan klage, sier Hagen. For da blir de oppfattet som rasister:

– Jeg har fått henvendelser fra eldreomsorgen der det har kommet en med hijab på hjemmebesøk. De eldre har fortalt meg at de ikke har likt det. Men de kan ikke klage. Når de klager på slikt blir de kalt rasist med en gang, sier Hagen.

VG er bekymret for muslimske kvinner som føler at de må velge mellom hijab og jobb. Avisen mener at muslimske kvinner ikke vil kunne jobbe i Oslo kommune hvis et slikt forbud blir vedtatt. Denne bekymringen deles ikke av Hagen:

– Det er fullstendig feil. De kan bare ta av seg hijaben når de er på jobb, sier han.

Og legger til:

– Det er betydelig arbeidsledighet, så det er ikke et problem. Det vil være naturlig at de som lar være å ta jobb på grunn av dette, reiser til et land hvor det ikke er et problem, sier han.

NRK     Nettavisen 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂