Tyrkiske myndigheters arrestasjon av die Welt-journalisten Deniz Yucel har skapt en spent situasjon i forholdet mellom Berlin og Ankara.

Yucel er anklaget for propaganda for terrorister og risikerer ti år bak murene.

German Foreign Minister Sigmar Gabriel told reporters in Kiev that the arrest had caused grave damage to ties between the two NATO allies and added that foreign ministry officials had spoken with Turkey’s ambassador twice this week.

«We must solve this problem as soon as possible; the damage that currently exists is extraordinarily large,» Gabriel said.

Yucel, a citizen of both Germany and Turkey, faces up to 10-1/2 years in jail if convicted of charges of propaganda in support of a terrorist organization and inciting public violence. He denies the charges.

Tyske myndigheter har reagert sterkt på arrestasjonen. Yucel har dobbelt statsborgerskap, men tyrkiske myndigheter bryr seg ikke om det tyske statsborgerskapet. De behandler ham som en tyrker. Det er det samme som å si at man ikke respekterer Tyskland.

To tyske byer kansellerte torsdag valgmøter som to tyrkiske statsråder skulle holdt. Tyrkia holder folkeavstemning i april over forslaget til nye presidentfullmakter, og ville gjerne drive valgkamp i Tyskland.

 

http://www.reuters.com/article/us-turkey-security-germany-idUSKBN1691WQ

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂