Meningsmålingen fra Chatham House har via en NTB-melding om saken funnet veien til Aftenposten og VG. Mens vi valgte å illustrere saken med bedende muslimske menn i sin beste alder foran en kirke, har Aftenposten hentet frem et bilde fra en demontrasjon mot flyktningepolitikken i Tyskland, hvor demonstrantene holder opp tyske flagg.

Her kan man alltids anklage Aftenposten for å nære frykten for de opprinnelige europeernes reaksjon, og Document frykten for stridsdyktige muslimer. Begge synspunktene er legitime. Men det er altså den førstnevnte synsvinkelen som enn så lenge er nesten totalt dominerende i offentligheten.

VGs variant er å vise bilder av muslimske kvinner og barn. De er ofre. Ofrene er sjelden europeiske kvinner eller barn.

Medienes vinkling handler altså nesten konsekvent om at det er vi som er farlige og aggressive, og at de andre er svake og ofre. Dette bildet er i beste fall et overforenklet sådant, som bare forteller en side av historien. Det faller i vår lodd å fortelle den andre.