Nytt

Fra tid til annen bør man minnes på hvilke grusomheter jihadister kan få seg til å gjøre mot mennesker. Selv om de drives ut av Aleppo, så tar de seg tid og flid med sine uhyrlige drapsmetoder.

Men det er ikke nok å ta livet av folk på de grusomste måter, de skal også ydmykes. I videoen som IS har lagt ut må de to tyrkiske fangene krabbe ut av burene som de hundene jihadistene mener at de er.

turkish-soldiers-burnt-alive-by-isis-767383

I en klar beskjed til Erdogan står det tekstet i videoen: “You burned the Muslims, O Government of Turkey. So this will be your fate with the permission of Allah.”

Tyrkia stengte sosiale medier som Twitter, Facebook og YouTube etter at nyheten om videoen ble kjent. De forsøkte å hindre tyrkerne i å se den grusomme 19-minutter lange videoen.

Tyrkia stengte også sosiale medier for å hindre spredningen av videoen hvor den russiske ambassadøren ble skutt.

Risikoen for at Tyrkia trekkes inn i en jihadkrig er overhengende med tanke på hvor mange flyktninger landet har tatt imot fra Syria og hvor mange jihadister som fulgte med på lasset.

Selv er tyrkerne ikke spesielt begeistret for tanken om sharialover. Kun 12% sa at sharialover var ønsket da de ble spurt i 2013. Til sammenligning sa 74% av muslimer i Egypt at de ville ha sharia.

Sist onsdag ble 16 tyrkiske soldater drept av selvmordsbombere i Syria. Tyrkia kan forvente mange terrorangrep i tiden som kommer. Å ta lett på IS fordi jihadistene er PKKs fiender, vil være en dårlig strategi.

Daily Express