Nytt

Foreldrene til en 13-åring i Rendsburg i den nordtyske delstaten Schleswig-Holstein er havnet under etterforskning av lokale påtalemyndigheter fordi de holdt gutten hjemme fra skolen da han nektet å besøke en moské i juni i forbindelse med geografiundervisningen, skriver Die Welt.

Bakgrunnen for at saken er havnet i rettsvesenet er at foreldrene først nektet å betale en bot på 300 euro som skolen i kraft av et eksisterende regelverk hadde ilagt for ikke å ha respektert den lovpålagte skoleplikten. Men de sekulære foreldrene ønsket ikke å utsette sønnen for risiko for indoktrinering, skriver den tyske avisen.

I følge Jyllands-Posten hadde skolen foreslått en pragmatisk utvei fra konfrontasjonen:

Han fik det råd fra skolen, at han kunne melde drengen syg den pågældende dag, hvilket faderen afviste. Men, lyder det i sagsfremstillingen fra advokaten, for at være sikker på, at sønnen ikke blev tvunget med i moskéen, lod han den 13-årige blive hjemme.

Det er ennå ikke klart om saken kommer opp for retten, men foreldrene har engasjert advokat Alexander Heumann, tidligere AfD-medlem og kjent fra de islamkritiske organisasjonen Pax Europa Pegida.

Saken reiser dilemmaer ut fra prinsippene om likebehandling og åpenhet. Er tvungent moskébesøk å sammenligne med kjønnsblandet svømmeundervisning? Bare under strengt ideologisk flerkultur, skulle en tro.

Og hvordan skal man stille seg til at foreldrene risikerer å bli straffet for sin ærlighet? Vil en tysker ha vanskeligere for å fake en sykemelding for å unngå moskébesøk enn en muslim har det for å holde døtrene borte fra svømmebasseng med gutter i?

 

Die WeltJyllands-Posten