Afrikanske migranter som er kommet til Gran Canaria, kommer til et provisorik mottak på øya den 1. november 2020. Foto: Javier Bauluz / AP / NTB.

Migranter som kommer sjøveien til Gran Canaria, ønsker ikke å søke om asyl i Spania, men vil heller reise videre til Nord-Europa, skriver Die Welt.

Tirsdag ettermiddag kunne over 200 migranter som hadde kommet sjøveien til øya og havnet i migrantleiren på en molo i Arguineguín, fritt spasere derfra – til sjokk for omgivelsene, og uten at spanske myndigheter kan forklare hvorfor.

I den forbindelse snakket den tyske avisen med noen av migrantene.

En ung mann, Ismael, sier i et intervju med Die Welt at han jobbet som fisker og dro til Spania for å skape en bedre fremtid for seg selv. For å arbeide. «Jeg vil hjelpe foreldrene mine.»

Den unge mannen er ikke alene om slike planer:

Andre migranter ropte: «Tyskland! Arbeid»

Migrantene som vil reise til Nord-Europa, har gode sjanser til å lykkes, skriver Die Welt. Spania befinner seg i Schengen-sonen, hvor det ikke er obligatorisk passkontroll på grensen, og Gran Canaria har flyforbindelse med en rekke destinasjoner i Europa – også under pandemien.

Tysk grensepoliti gjennomførte søndag sporadisk passkontroll av passasjerene på et Lufthansa-fly fra Las Palmas til Frankfurt.

Opp mot 2000 migranter har de siste dagene oppholdt seg på moloen i Arguineguín, og mottakssystemet er kollapset. Lederen for en fiskerforening sier at øya er i ferd med å bli et nytt Lampedusa.

17.000 migranter er hittil i år kommet til Kanariøyene, sju ganger flere enn i hele 2019.

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.