Migranter kommer til havnen i Arguineguin på Gran Canaria den 18. oktober 2020. Foto: Javier Bauluz / AP / NTB.

Spanias regjering har i løpet av de siste dagene transportert et ukjent antall migranter fra Gran Canaria til det spanske fastlandet, skriver ABC, som er Spanias tredje største avis etter El País og El Mundo.

Både i Sevilla og Malaga har det landet fly med migranter som Sánchez-regjeringen har chartret til formålet.

Offisielle kilder bekrefter til ABC at flyvninger har funnet sted, men ønsker ikke å spesifisere hvor mange migranter som er transportert eller hvor disse befinner seg nå, men sier bare at det handler om personer som enten er sårbare eller trenger beskyttelse.

ABC skrev onsdag at det første flyet til Sevilla hadde tredve migranter ombord.

Initiativet risikerer å sette regjeringen i forlegenhet, all den tid den nylig forsikret at ingen ulovlige migranter skal hentes til fastlandet.

Gran Canaria truer med å ende opp som Lesbos og Lampedusa etter ankomsten av rundt 18.000 illegale miganter til øya hittil i år.

I tillegg til improviserte leirer er ca. 6000 miranter innkvartert i hoteller på Gran Canaria. Både folk og lokalmyndigheter på øya er bekymret, fremfor alt for den fremtidige turisttrafikken.

 

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Kjøp julegaver fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.