Ingelinn Lossius-Skeie (PDK) vil ikke at barna skal lære om ikke-eksisterende kjønn. Skjermdump NRK Dagsrevyen

PDK-Politikeren Ingelinn Lossius-Skeie fra Lillesand holder de tre barna sine hjemme fra skolen. Hun nekter å la barna lære om kjønnet «hen».

Hun og ektemannen tok avgjørelsen etter at hennes ni år gamle sønn fortalte hva han hadde lært på skolen, skriver NRK Sørlandet.

– Han ble fortalt at det ikke bare fantes «han» og «hun». Men også «hen», sier Ingelinn Lossius-Skeie i Partiet De Kristne.

– Jeg forstår ikke hvorfor læreren skal undervise en niåring i dette, sier hun til NRK.

Lossius-Skeie som selv er utdannet lærer syns det er skummelt at barn skal lære slikt, og reagerte også på at læreren fortalte at gutter og jenter kunne være født i feil kropp.

Skolens undervisningsopplegg forsvares av rektor Roy Slettene.

– Jeg støtter deres vurdering og mener at dette er i tråd med læreplanverket. Ønsker man en endring på det, så må dette tas opp som en politisk sak på nasjonalt nivå.

Utdanningsdirektoratets kompetansemål for fjerde trinn er et mål for opplæringen at elever skal kunne «samtale om likheter og ulikheter mellom kjønnene, om kjønnsidentitet og om menneskets reproduksjon».

Lossius-Skeie viser til at Stortinget i 2017 sa nei til forslaget om å utrede et tredje kjønn.

Partiet De Kristne har i en pressemelding omtalt undervisningen som «radikal kjønnsideologi».

Kai Steffen Østensen fra Agder Arbeiderparti synes saken er trist.

– Det er trist at foreldre tar barn ut av skolen uansett hva det gjelder. Men også når det gjelder info som handler om respekt for ulike folk og identiteter.

Sexolog og transperson Esben Esther Pirelli Benestad reagerer også sterkt.

– Dette er holdninger som dreper, sier spesialisten i klinisk sexologi til Lillesands-Posten.

Ingelinn Lossius-Skeie ble i 2019 suspendert fra FrP, og meldte seg da ut av partiet. Hun har senere meldt overgang til Partiet De Kristne.

Lossius-Skeie ble intervjuet av Dagsrevyen 15. mars.

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.