Nytt

Tyskere er grundige og velorganiserte. Men det må da være en del som føler en viss uro over rapporten som skal presenteres og debatteres av regjeringen denne uken. Rapporten kalles «Konsept for sivilt forsvar» og det er første gang siden Den kalde krigen at regjeringen planlegger å be sine borgere om å hamstre mat og vann i tilfelle en katastrofe. Det går litt kaldt nedover ryggen.

Skal vi alle bli «preppers»? Hva slags katastrofe er det man skal forberede seg på? Myndighetene vil at husholdningene skal ha at matforråd som skal kunne vare i ti dager samt nok vann til å rekke i fem. De må også sørge for å ha nok kontanter, medisiner og andre nødvendige ting.

Rapporten, som er på 69 sider, mener ikke at et angrep på Tyskland som vil kreve en konvensjonell type av forsvar, er sannsynlig. Så hva slags angrep mener de?

However, the precautionary measures demand that people ‘prepare appropriately for a development that could threaten our existence and cannot be categorically ruled out in the future,’ the paper cited the report as saying.

It also mentions the necessity of a reliable alarm system, better structural protection of buildings and more capacity in the health system, the paper said.

A further priority should be more support of the armed forces by civilians, it added.

Man er bekymret for en utvikling som kan true vår eksistens! Vet tyske myndigheter noe vi andre ikke vet? Har de skjønt at det virkelig kom mange terrorister med i migrantbølgen? Tyskland er ikke i noen særstilling når det gjelder «farlig utvikling» og en overhengende fare for terrorisme, så kanskje andre land vil følge etter?

Den offisielle websiden vil gi tips om hvordan man skal forberede seg på at all infrastruktur blir liggende nede i to uker. Det er også en hel haug med disaster-filmer man kan se for ytterligere tips. Kanskje ikke så lurt å fjerne FM-radioen allikevel?

IMG_1814

Her fra en amerikansk preppers lager. Dette burde rekke en stund.

Burde man gå til innkjøp av litt ekstra hermetikk…?

ChickenRun_MustntPanic2

We mustn’t panic!

Deutche Welle  Reuters  Daily Mail  Frankrufter Allgemene Sonntagszeitung