Migranter jubler etter å ha presset seg inn i den spanske enklaven Ceuta. Utlandet er to meter unna, på andre siden av gjerdet. Men i dagens klima klarer ikke europeiske myndigheter flytte inntrengerne to meter. Derfor havner de i Europa. Det er et slående symbol på Europas undergang. Foto: Joaquin SANCHEZ / AFP/ NTB

Tamás Fricz er en ungarsk politisk analytiker. Han stiller spørsmålet i en fersk kronikk: «Is the West already dead?» Hans svar er at Vesten kanskje ikke har avgått ved døden, men er i dødelig fare.

Europeisk tenkemåte og åndelighet har de siste tiårene vært under sterkt press. Vesten er i krise, og trusselen kommer innenfra.

That is why, and for the most part, we can say that the West, if not exactly dead, is in mortal danger.

Det handler om massemigrasjon, islamisering og terrorisme. Men alt er bestemt av våre politiske ledere.

Ingen livsgnist

Europa er et kontinent som har mistet livsgnisten. Vi gidder ikke engang å formere oss. Vi beskytter ikke våre grenser. Vi beskytter ikke våre kvinner og barn. Førstnevnte vil ikke bli beskyttet av oss patriarker, så de kan ha det så godt. Men sviket mot barna er tungt å bære. Det er de som må leve i en dystopisk fremtid.

Researchers currently put the number of people with an Islamic background on the continent at about 6 to 7 percent, and experts say that if the proportion of a racial-cultural-religious minority within a population rises above 10 to 15 percent, the processes become pretty much irreversible.

Utviklingen er umulig å reversere. Dette hører man til stadighet. Men det er selvsagt ikke sant. Utviklingen kan snus, men den politiske viljen er ikke til stede. Er det en ønsket utvikling vi ser?

Selv Øst-Europa er truet av utviklingen, mener Fricz. Selv om de foreløpig har unngått den massive tilstrømningen av muslimer, så vil politikken som føres av nærområdene etter hvert få konsekvenser for land som Ungarn, Polen og Tsjekkia.

Just think about it: as Muslims cover Western cities, sooner or later they will expand, they will need more places, and the infiltration to the Eastern half of the continent will begin. In many ways, it slowly but surely already is.  Not to mention that one of the most important visions of the Islamic religion is to occupy the lands of the Kafirs, to transform the entire world into a great caliphate.

Det er en bevisst politikk vi er vitne til, hevder Fricz. Den globale finanseliten har støttet migrasjon i flere tiår. Mediene leter etter lyspunkter i den dystopiske virkelighet. Men virkeligheten overgår dystopiene.

Ordene mangfold, inkludering og fellesskap spys ut fra hver eneste forside. Språket forandres til det ugjenkjennelige. Man blir snart tiltalt for hatkriminalitet hvis man ikke aksepterer begreper som «kvinnelig penis».

I et intervju med Tucker Carlson sier Douglas Murray at vi lider av «moral obesity», dvs. moralsk fedme. Det er et slående uttrykk: Vi har passert det vi tidligere kalte dobbeltmoral, nå er det en slags trippelmoral som spres fra hjernedøde akademikere og pressens lakeier. Politikere følger lydig dagens nye trender. Godhetstyrraniet, kalte professor Tvedt dette fenomenet. Den tyske filosofen Alexander Grau brukte begrepet hypermoral.

It is also obvious that Islam is characterized by the same phenomenon: the unalterable revelations, the voicing of definitive and indisputable items — and here the picture comes together. The big boys know exactly that eradicating the Western critical spirit is the ultimate goal, after which there will be no obstacle left for them. And they are right about that.

There is one thing that can save the European spirituality from what has happened so far: a harsh and even ruthless critique of the new system — communist liberalism — which is a critique that may have to come primarily from Central Europe.

Gammelt nytt

Det som er slående med kronikken til Fricz, er at dette er gammelt nytt. Allerede i 2001 skrev Patrick J. Buchanan boken The Death of the West: How Dying Populations and Immigrant Invasions Imperil Our Country and Civilization. I 2006 kom boken America Alone av Mark Steyn. Document forlag har gitt ut flere bøker om det samme temaet, som Betraktninger over Revolusjonen i Europa – Innvandring, islam og Vesten  av Christoffer Caldwell, og Europas underlige død av nevnte Douglas Murray. Halvor Fosli tar for seg vår egen utvikling i Mot nasjonalt sammenbrudd – Norge i masseinnvandringens tid.

Vi har byttet åndelighet og den vitenskapelige metode med rasistiske antirasister, woke-fascisme og fornektelse av sannhet, fellesskapet og individualismen. Europa er vanstyrt og døende, det foregår ingen nyskapning. Big Business har blitt nav-ere, direktørene jakter ikke på å vinne på markedet, de jakter på subsidier.

Ytringsfriheten følger som en konsekvens av eiendomsretten, og når eiendomsretten i det store og hele er avskaffet, så blir det kun en parentes at vi mister ytringsfriheten samtidig.

Vi eier ikke våre land. Vi eier ikke fruktene av vårt arbeid, de skal forvaltes og fordeles av en overvektig stat som bruker oss få skattebetalere som et utømmelig gullkort. Vi eier ikke vår egen eiendom, det vet alle som har forsøkt å bygge ut huset eller sette opp et hus for sine barn på gården.

Selvmordspakt

Velferdsstaten endte som en selvmordspakt, tankemønsteret måtte lede til bistand og massiv innvandring. Men nettopp innvandringen vil ødelegge velferdsstaten. Pengene tar en gang slutt. Da kan det bli interessante tider i landet. Det vil bli «uår i folket». Slik vi ser det utfolde seg i Frankrike, Sverige, Storbritannia og USA.

Samtidig dyrker vi middelmådigheten, for å være snille. Det ser vi i skolene, og vi ser det i idretten. Skattepenger som sløses bort på kunst ingen andre enn staten vil betale for, er et annet symbol på forfallet. Men å skaffe hjelp til barn som er i ferd med å bli blinde, eller sørge for at «verdens rikeste land» har nok intensivplasser til å takle en ytterst mild pandemi, dét er visstnok umulig.

Paris flyter over av søppel. I San Francisco bruker lokale myndigheter store ressurser på å rydde gatene for menneskelig avføring. Og i sør åpnes grensene, slik at alt håp om en bedre framtid kan knuses, en gang for alle.

Nå vil man innføre vaksinepass, slik at det blir umulig å rømme fra katastrofen for dem som ikke underkaster seg regjeringens medisinske regime.

Styrer bevisst mot katastrofen

Erna sa for noen år siden (jeg siterer etter hukommelsen): «Vi MÅ lykkes med integreringen, ellers blir resultatet katastrofalt».

De som har jobbet med sikkerhet og risikoanalyse, kjenner «formelen»:

Risiko = sannsynlighet * konsekvens

Sannsynligheten for at vi «mislykkes med integreringen», er tilnærmet 100 %, for ingen andre samfunn har klart det. Vi, og mange andre land, har prøvd i 40 år og mislykkes gang etter gang (uansett hvor mange milliarder vi sløser bort).

Konsekvenser: Ernas egen karakteristikk er «katastrofale».

Nå er vi der. Men ingen gjør noe. Det ser ut til at våre politikere ikke forstår at løsningen når man kjører mot stupet i 100 km/t, ikke er å redusere hastigheten til 90 km/t. Man må bråbremse. Og så må man rygge.

At det er umulig, er bullshit. Det handler kun om vilje. Men viljen har avgått ved døden. Etter oss: syndfloden.

Remix

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.