Per Fugelli er ufrivillig morsom. Legen mener Hege Storhaug lider av vrangforestillinger og dessverre: – Deler av den norske folkesjelen har flyttet inn i hennes vrangforestillinger.

Det er en ganske stor innrømmelse.

Hva går denne vrangforestillingen ut på?

– Vrangforestillingen er at islam kommer til å ødelegge Norge.

Hvordan har en vrangforestilling fått så stor utbredelse hvis den er «vrang», dvs intet har med virkeligheten å gjøre?

Det har ikke Fugelli noe svar på, men han er antydende konspirativ: Det er hele rekken av assosiasjoner fra FrP og Sylvi Listhaug, til Storhaug, Fjordman og til sluttpunktet Breivik. Fugelli omgjør sin egen assosiasjonsrekke til en indisiekjede med dømmende kraft. Han er overbevist om at den er reell.

Men hans tanker er så fjollete at han avkler seg selv. Stilt opp mot virkeligheten blir det umulig å ta disse setningene seriøst:

Vår reaksjon på terroren må også virke truende på muslimenes selvbilde og følelse av å høre til i den norske flokken. I fryktens tid bygger vi opp et fiendebilde av muslimene som gruppe. I økende grad blir de møtt med hån og mistenksomhet.

Den eneste grunnen til at de blir trykt er at norske medier er fulle av «forskere» og synsere som later som om de ikke ser hva alle andre ser.

Det hagler slike benektelser hverdag. Anne Brit Djuve FAFO gjør det motsatte av det man skal gjøre når man skal forklare et fenomen. Hun kaster ut det vi vet og anstiller seg helt uforstående. I stedet er det samfunnets skyld.

Hvor lenge kan man spille denne platen? Det har begynt å få et komisk anstrøk.

– Men vi ser at det i stor grad har skjedd i bydeler og byer i Sverige hvor det er en opphopning av fattige og arbeidsledige mennesker og hvor det bor mange innvandrere. I hvilken grad det er innvandrere som har begått disse handlingene, vet vi heller ikke. Vi har en kunnskap fra andre deler av verden at kombinasjonen av mange fattige og mange arbeidsledige og også en etnisk komponent kan være eksplosiv, sier Djuve til TV 2 Nyhetskanalen mandag morgen.

Det er ikke Fugelli eller Djuve som er problemet. Det er hele strukturen som har bygget en virkelighetsforståelse som nekter å justere kursen i forhold til virkeligheten.

Aftenpostens forside idag:

Aftenposten mener: Norge bør ta imot flere kvoteflyktninger.

Aftenposten hadde i går en artikkel om effekten av klimaendringene: Store deler av Midtøsten vil bli ubeboelige pga varmen. Og hva mer er: Myndighetene tar ikke trusselen alvorlig, sier FNs representant. Men barnefødslene øker. Den strømmen vi hittil har sett er bare et varsel.

Likevel synes Aftenposten vi bør benytte pausen i tilstrømmingen til å ta flere kvoteflyktninger.

For et vanlig oppegående menneske høres det ut som Aftenposten enten ikke leser sine egne historier eller ønsker at Norge skal bli ødelagt.

Hæren av migranter har en hær av godhetstyranner som kjemper for dem. Fugelli gjør det til et honnørord:

Hæren av godhetstyranner, hvori opptatt kristne, muslimer og hedninger, må stå fram. Da blir seieren vår.

Sikkert. Men seier for hvem?

Tegning: Thomas Knarvik

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂