Lege og samfunnsdebattant Per Fugelli bor på Grønland i Oslo, og trives så godt i «flerkulturen» at han slett ikke er bekymret for knivangrep, voldsepisoder og kvinner kledd «ærbart» etter menns befaling, rett utenfor døren sin. «Det går seg til», hevder han lettvint. I stedet ser han paralleller mellom jødenes skjebne på 1930-tallet og hvordan islam og muslimer stigmatiseres i Vesten i dag. Noen bør stille Fugelli kritiske spørsmål om disse «parallellene» – for Aftenposten har åpenbart sluttet med sånt for lengst.

«Jeg ser ting rundt meg som minner meg om Tyskland på 1930-tallet» 

sier Per Fugelli bekymret, og «maner til kamp mot fiendebildene som er i ferd med å sette seg i innvandringsdebatten». Hans påstander om at muslimer er de nye jødene i Europa, blir surrealistiske når horder av unge arabiske menn strømmer til Norge og Europa, mens jødene atter er på flukt fra Norge og Europa. Hvorfor glemte Aftenpostens utsendte å konfrontere ham med dét?

En forferdelig historikk

Islam og sharia skaper krig, vold og urettferdighet for kristne, kvinner, homofile, vantro og frihetssøkende borgere i hele den muslimske verden – og likevel er det ingen grunn til å frykte islam? Millioner av voldelige ekstremister «misforstår islams fredsbudskap», og likevel er det ingen grunn til føre-var-forsiktighet? Hvorfor ikke?

Ifølge vantro vestlige politikere «misforstår» selv geistligheten i Saudi-Arabia, Iran og IS Islam. Men hvis islam er ubegripelig lett å «misforstå» selv for et universitetsutdannet presteskap, bør ikke denne overtroen da behandles med største forsiktighet og mistro? Bør den ikke settes i karantene til den blir gjort 100 % krystallklar? Hvorfor er det feil å være forsiktig overfor noe så åpenbart volatilt?

Hundrevis av terrororganisasjoner og militser, med ekstremister ustyrt med bombevester og våpen, løper islams ærend i utallige land på befaling fra profeten Muhammed, mens de brøler «Allah er større!» (noe som antyder at de er muslimer). Shariadomstoler sniker seg inn i Europas muslimske enklaver og skaper apartheid med ulikheter for loven etter etnisitet. Men likevel er ikke Fugelli det minste bekymret. Ikke Aftenposten heller. «Det går seg til». Ja vel? Hvor da? Hvordan da?

Hvem isolerer og splitter, sa du? 

per.fugelli

Fugelli og hans meningsfeller er bekymret, men av en helt annen grunn: «Vi må passe oss for fiendebildet. Det er først hvis vi omfavner det, at vi kan bli et todelt samfunn», sier Fugelli i intervjuet, og blir ikke konfrontert med fakta:

Det er ikke nordmenn som isolerer innvandrere. Det er muslimer selv som isolerer seg, og skaper splittede samfunn over hele Europa. Det er muslimer som skaper sitt eget moralpoliti, som dyrker fiendebilder av Vesten, vantro, homofile, jøder, norsk kultur og norske frihetsverdier for individet og kvinner. Det er muslimer som separerer kvinner og menn i samfunn og moskeer. Det er muslimer som ikke deltar på dugnader, ikke kommer på utviklingssamtaler og ikke sender ungene sine i bursdagsselskap. Det er muslimer som sender unger til «hjemlandet» hvis de blir «for vestlige». Det er ikke nordmenn og europeere som er problemet, for vi har stått med naivt åpne armer og prøvd og prøvd forgjeves i 40 år. Det er menigheten til Allah som ikke vil. De har skylden selv. Og at religiøse ikke vil blande seg med vantro, men foretrekker å omgås egne trosfeller og sin egen menighet, burde ikke overraske noen. Sånn har det nemlig alltid vært – uansett overtro.

«Gud eller Allah spiller ingen rolle», hevder Fugelli. 

Det er et veldig merkelig utsagn når man bor i et sekulært, vestlig land, hvor Gud knapt spiller noen offentlig rolle lenger, og bare en liten minoritet tror på Gud. Og hva bygger han den myten på? Betyr det at tilstandene i kristne land er de samme som i muslimske land? At profetene Jesus og Muhammed leverte nøyaktig samme budskap, og begge ofret seg for våre synder for å frelse oss? At begge profetene snakket om å vende det andre kinnet til sine fiender, og at ingen skulle kaste den første sten? Samlet Jesus en hær bak seg, slik Muhammed gjorde? Virkelig?

Fugelli virker så hyggelig

Som alltid legger han an en hyggelig, forsonende tone som det er vanskelig å stå imot: «Jeg er bombesikker på at det store flertallet av muslimene rundt meg ønsker seg det samme i livet som alle oss andre. De vil ha trygghet, verdighet, mening, rettferdighet og fred.»

Det er jeg også bombesikker på. Men Aftenposens liksom-journalist glemmer å stille spørsmålet: Hva slags «rettferdighet og fred» snakker vi om? Innen islam er nemlig rettferdighet forbundet med sharialov. Og freden det snakkes om, er basert på at islam omfatter alt og alle. At islam aldri har klart å gi land, folk eller kvinner trygghet, rettferdighet, fred eller fremgang, ser heller ikke ut til å plage Fugelli, slik det plager oss andre intellektuelle. Den som ikke vil se, kan nemlig ikke engang se at han er blind.

Hele intervjuet ploger opp en diger haug av kontrollspørsmål 

som burde stilles til dem som hevder det samme som Per Fugelli. For det er skepsis som driver samfunnet fremover, og når man hevder noe så sterkt, sitter man også igjen med en tung bevisbyrde. Så kjære muslimer, Per Fugelli og Aftenposten – vær vennlig å svare på disse spørsmålene:

 

• Hvor mange jøder drev med milits-aktivitet, selvmordsbombing, knivangrep, terror og aktivisme for å innføre jødedommen og jødiske lover med våpen i hånd på 1930-tallet?

• Hvor mange land ble kastet ut i kaos, korrupsjon, religiøse konflikter og krig av jødedommen på 1930-tallet?

• Hvor mange jøder var på flukt fra jødiske ekstremister på 1930-tallet?

• I hvilke land har islam skapt fred, frihet, likestilling, velferd og demokrati, og når skjedde det?

• På hvilken måte er islam demokratiets parallell, og en garantist for frihet?

• På hvilken måte sikrer islam kvinner, barn, homofile og vantro frihet til å velge religion uten represalier, press og trusler fra andre troende?

• Hvor og når har sharialover tilpasset seg vestlig rettferdighet og lovverk?

• Er virkelig vestlig demokrati, frihet, rettferdighet og solidaritet med vantro, homofile og lettkledde kvinner grunnfestet i den arabiske folkesjelen?

• På hvilken måte ser ummahen oss vantro og ateister som «en del av flokken sin»?

Islam er ingen folkegruppe, etnisitet, hudfarge eller rase. 

Overtroen «Underkastelse» er både en religion og en totalitær politisk ideologi, med et eget gudegitt lovverk som forskjellsbehandler mennesker etter tro, kjønn og legning. Med islams 1400 år lange historie for imperialisme og undertrykkelse blir det Fugellis og muslimers oppgave å bevise hvor og når Islam har skapt fred, og hvordan underkastelse leder til noe godt. Men vi får neppe noen svar, for dette handler ikke om fakta og opplysning.

Det handler om en agenda. Derfor må vi være kritiske.

 

 

 

Les hele intervjuet med Per Fugelli her:

http://www.aftenposten.no/kultur/Per-Fugelli-Ser-paralleller-til-Tyskland-pa-30-tallet-8294444.html

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂