Nytt

To forskjellige land, men samme mål: sykehus. Quetta i Pakistan idag, hvor minst 70 ble drept. I Millis, Syria, ble 13 mennesker drept lørdag da et sykehus i den opprørskontrollerte byen ble bombet av fly.

Trolig tilhørte flyene Assad eller de var russiske. Regjeringssiden har systematisk bombet sykehus i sommer.

Vi ser samme taktikk fra jihadister i Pakistan og Assad i Syria, som har Russland på lag: Sykehus, et sted siviliserte parter skåner, er mål. Eneste forskjell er at Taliban-fraksjonen ønsker å drepe flest mulig, mens Assad er opptatt av å ødelegge selve sykehuset så sivilbefolkningen mister tilbudet.

Begge representerer en krigføring uten moralske normer. En krig uten regler.

Pakistan er formelt sett ikke et land i krig, reelt sett er det det, men når krigen kan fortsette er det fordi at deler av statsapparatet ser seg tjent med å ha jihadistgrupper det kan bruke til sine formål. Slik fører deler av staten krig mot seg selv og sivilbefolkningen.

I Syria er det regimet som har lagt alle hensyn til side for å overleve.

Hensynsløshet kjennetegner begge land.

Vesten orker ikke ta inn over seg hvordan denne krigføringen virker og hvordan den sprer seg. Vesten tror den kan holde virkeligheten på avstand fra å dele den opp i porsjoner.

Til tross for at Europa selv er blitt arena for samme type krigføring.

Derfor er det en sammenheng mellom Quetta, Miliss og Nice: Det er samme krig, men land som Frankrike og Tyskland orker ikke å ta det inn over seg.

 

http://www.businessinsider.com/ap-msf-says-a-hospital-it-supports-in-syria-bombed-13-killed-2016-8?r=US&IR=T&IR=T