Tavle

Jonas Gahr Støre mener det er dypt urovekkende hvis Donald Trump blir president i USA. Gahr Støre finner det korrekt å bryte den uskrevne loven om å ikke si noe om hvem andre land bør velge til statsleder.

På Utøya forteller han hvor viktig det er å ikke la frykten bite seg fast. Det er med håp vi skal nærme oss fremtiden, uttaler Gahr Støre. Det virker nærmest som det er en omskrivning av at folk må venne seg til terroren. Selv i en pågående blodig terrorsommer i Europa skal vi ikke frykte. Vi skal håpe.

Burde ikke Jonas Gahr Støre møte Donald Trump med håp?

Ap-leder Jonas Gahr Støre snakket også om terror og ba tilhørerne om ikke å la frykten bite seg fast, da han talte til en fullsatt bakke på Utøya i går. – Dette er et brennende skillelinje i vår tid; om vi nærmer oss fremtiden med frykt eller håp, sa Støre.

Aftenposten 6.august.

2016-08-06 21.00.20