Fabian Stang. Foto: Vidar Ruud / NTB.

Ved tiårsmarkeringen for 22. juli-terroren på Utøya torsdag brukte Ap-leder Jonas Gahr Støre talen sin til å anklage høyresiden for å være medskyldige i terror, sier Oslos tidligere ordfører Fabian Stang til NRK.

Stang trakk tidligere en Facebook-post der han hadde anklaget Støre for å bruke 22. juli politisk, etter å ha fått kritikk både fra venstresiden og egne partifeller.

Til tross for at Stang angret på at han hadde turt å si hva han mente, kritiserer han nå Ap-lederen på ny:

– Legger du til rette for et godt debattklima når du går så hardt ut mot Støre 22. juli?

– Når man snakker om så vanskelige ting som dette så blir alt man sier krevende. Jeg ble så lei meg, at jeg følte et behov for å si ifra. Du skal ikke prøve å legge skyld på andre. Det var dumt å ta det i en 22. juli-tale.

Slik Støre ordla seg, følger det logisk at han anser høyresiden som medskyldig i terror, resonnerer Stang:

– Men legger han skyld på andre?

– Når du nevner at noe bør gjøre mer, så sier du at vi har gjort for lite. Det er kritikk. Grunnen til at vi skal si noe til ekstremistene er å redusere sjansen for terror. Når han da sier at vi har gjort for lite, så har han i realiteten sagt at vi er medskyldige i at terror finner sted, sier Høyre-politikeren.

Hverken Jonas Gahr Støre eller andre i Ap vil kommentere det Stang sier, melder NRK.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.