Journalist Eva Stenbro går knallhardt ut mot statsminister Jonas Gahr Støre for hans unnfallenhet til å kalle Hamas en terrororganisasjon.

Stenbro trekker en parallell mellom Utøya og musikkfestivalen i Israel, hvor 260 ungdommer ble drept av Hamas.

– Men, mens landene rundt oss har satt Hamas på listen over terrororganisasjoner, vegrer norske myndigheter seg for å gjøre det samme, skriver Stenbro, som er utdannet medieviter ved NTNU.

– Mens EU har klassifisert Hamas som en terrororganisasjon, har statsminister Jonas Gahr Støre uttalt at Hamas er en organisasjon som «utfører terrorhandlinger», tordner Stenbro i en kommentar i Nettavisen.

Hun skriver videre at Støre klamrer seg til listen over terrororganisasjoner som FN bruker, og hvor Hamas ikke er oppført.

«Når en organisasjon føres opp på FNs liste over terrororganisasjoner, innebærer det at alle medlemsstatene må fryse nettverket og organisasjonens midler, samt at det innføres reiseforbud og våpenembargo mot dem. For å kunne opprettholde diplomatiske forbindelser til Hamas samt å kunne bidra med økonomisk støtte til den palestinske befolkningen i Gaza, må norske myndigheter derfor holde seg til FN sin liste over terrororganisasjoner.»

Men antisemittismen gjennomsyrer dokumentet som til daglig omtales som Hamas’ manifest, og som ble utstedt den 18. august 1988.

Norske medier unnlater å vise ofrene for Hamas-terroren

I brevet utpekes jødene som hovedfienden, og Hamas beskylder jødene for å ville ta over verden. De viser til klassiske konspirasjonsteorier som at jødene skal stå bak de to verdenskrigene, at de sto bak den franske revolusjon, at de har overtatt verdens største medieselskaper og at det var jødene som sto bak kravet om opprettelsen av FN.

– Etter angrepene på Utøya reagerte nasjonen så godt som samstemt: Vi måtte ta et oppgjør med hatet mot Arbeiderpartiet. Når statsminister Jonas Gahr Støre avviser å kategorisere Hamas som en terrororganisasjon, må han fortelle oss hva som skiller angrepet på Utøya fra angrepet på Supernovafestivalen, tordner Stenbro, og legger til:

– Hvis man ikke tar et oppgjør med dette tankegodset, så tillater man samtidig at det sprer seg. Det er nemlig ingen forskjeller på angrepet på Utøya og Supernovafestivalen i Israel. Begge steder ble uskyldige ungdommer angrepet på bakgrunn av et giftig, politisk tankegods som først dehumaniserer og deretter dreper fienden.

Stenbro mener derfor avslutningsvis at det er helt uforståelig at den norske regjeringen fortsatt mener at Hamas ikke er en terrororganisasjon.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

 

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.