Hyller morderne: Demonstrasjon i Montreal, Canada, til støtte for terroren i Israel. (Graham Hughes/The Canadian Press via AP) 

Hamas sier mandag at de vil begynne å drepe israelske sivile de har tatt som gisler.

Terrororganisasjonen Hamas lever opp til betegnelsen, når de mandag erklærer at de nå vil begynne å drepe sivile israelere de har som fanger.

NTB-Reuters melder om saken.

Organisasjonen sier at de, uten å varsle på forhånd, vil likvidere ett israelsk gissel for hvert nye israelske bombeangrep på sivile bygninger i Gaza, ifølge Reuters.

Hamas tok opp til 150 mennesker som gisler etter at de angrep kibbutzer, landsbyer og en musikkfestival i Israel lørdag.

Trusler om drap av gisler er noe israelske myndigheter har fryktet.

Mange husker godt da palestinerne holdt den israelske soldaten Gilad Shalit som gissel i over fem år, fra 2006, og brukte ham til å få frigitt over 1000 palestinere som var fengslet i Israel. Shalit ble frigitt i 2011.

Dette er en atferd på nivå med det verste fra den grusomme islamistgruppen IS. Mange vil mene at Hamas nå for alvor har vist sitt sanne ansikt, som en gruppe som aldri vil ha noen plass i en sivilisert verden.

Dette er en form for bestialsk atferd de aller fleste normale mennesker vil ta avstand fra, selv om Hamas fortsatt får støtte hos en del islamistvennlige ekstremister rundt om i verden.

Også i Norge flommer sosiale medier over med støtteerklæringer fra personer, de fleste med muslimske navn, som hyller det gruppen bedriver.

Men for Hamas kan dette være et ugjenkallelig farvel fra det meste av støtte, respekt og deltakelse i internasjonale sammenhenger, bortsett fra bandittnasjoner som Iran og en håndfull andre.

Likevel har norske myndigheter mandag gjort det klart at de ikke vil kalle Hamas for en «terrororganisasjon».

– Jeg tror det holder i dag å kalle dette for en organisasjon som nå er ansvarlig for å ha utført terror, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NRK.

Les også: 

Palestinere i Malmö feirer drap, kidnapping og voldtekt av sivile

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.