Ap-leder Jonas Gahr Støre intervjues av NRK utenfor partikontoret på Youngstorget i Oslo den 9. januar 2021. Foto: Paul Kleiven / NTB.

Ap-leder Jonas Gahr Støre frykter Twitter-utestengelsen av USAs president Donald Trump kan gjøre han til en martyr.

Twitter varslet natt til lørdag norsk tid at de vil permanent utestenge Trump fra plattformen på grunn av risiko for «ytterligere opphissing til vold».

Ap-leder Jonas Gahr Støre er betenkt over avgjørelsen.

– Jeg skjønner alle som tar avstand fra Donald Trumps budskap på Twitter. De aller fleste er utenfor, og mange er også løgnaktig. Men derfra til å stenge noen ute fra å fremme meningene sine, det er et langt skritt, sier Støre til NTB.

– Det er en fare for at man gjør han til martyr. Det finnes mange andre kanaler han kan bruke, så jeg er mer tilhenger av at man konfronterer han hardt der han opptrer, sier Støre.

Han peker på at når Twitter nå stenger kontoen til den amerikanske presidenten, så må de også begynne å gå gjennom kontoene til politiske ledere verden over «for å ikke komme helt ut og kjøre».

– Vi må heller ta ham på åpen mark, sier Støre.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.