Den 46. president Donald J. Trump er utestengt fra sosiale medier etter en sensurstorm. Nå forlenger YouTube utestengelsen på grunn av frykt for potensiell vold fra hans velgere. Alex Brandon / AP Photo / NTB

Donald Trumps YouTube-konto forblir stengt i ytterligere en uke på grunn av frykt for potensiell vold. Den avtroppende presidenten blir dermed forhåndsstraffet og sensurert for brudd på retningslinjer, som han ikke har foretatt seg.

Alphabet Inc’s meldte 12. januar at Trump skulle utestenges fra deres strømmeplattform i en uke, tirsdag meldte selskapet om en ukes forlengelse av utestengelsen. Youtube eies av Alphabet, Googles eierselskap.

«As Trump used social media to falsely challenge the results of the Nov. 3 election, his supporters followed with violent rhetoric on the services and planned openly for the Jan. 6 gatherings, according to researchers and public postings, prompting criticism of the companies for failing to take action in advance» skriver Reuters.

Aktivister skal ha truet YouTube med reklame-boycott dersom tjenesten ikke utestenger Trump på livstid, slik som Twitter har gjort.

«Alphabet and Google CEO Sundar Pichai told Reuters last week that YouTube is treating Trump the same as any other user and will not terminate his account unless he violates the service’s policies three times in 90 days.»

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂