Google og Apple mener Trump-støttespillere som onsdag stormet Kongressen, organiserte seg med appen Parler, og har nå blokkert den.

Google har blokkert Parler, medieplattformen som er blitt populær blant Trump-tilhengere, fordi plattformen ifølge Google ikke modererer voldsfremmende innhold.

Google-eier Alphabet viser til voldsfremmende innlegg, og krever «robust» moderering av innholdet på plattformen. Appen er nå sperret fra nedlastning via Googles app-bibliotek.

Samtidig har Apple sperret Parler og gitt selskapet en frist på 24 timer til å legge fram en plan for moderering på plattformen. Apple viser til flere medierapporter om at demonstranter som deltok i stormingen av Kongressen onsdag, i stor grad hadde organisert seg på apper som Parler.

Avgjørelsene fra de to teknologigigantene gjør at plattformen, som har tiltrukket seg folk som har blitt utestengt fra Twitter, kan bli umulig å laste ned via de to mest brukte app-bibliotekene i verden. Parler er imidlertid fortsatt tilgjengelig via nettlesere på mobil, ifølge Reuters.

Mange av president Donald Trumps tilhengere bruker appen, som ble populær i forbindelse med presidentvalget. Flere i Trumps krets har lansert appen som et alternativ til Twitter og Facebook, som Trump har anklaget for å kvele konservative standpunkter. Trump ble fredag permanent utestengt fra Twitter.

Trump-regjeringens pressetalsperson Kayleigh McEnany sa i slutten av juni at hun hadde skaffet seg Parler, fordi hun var lei av at konservative ble sensurert på andre plattformer.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂