Yoel Roth

Twitters faktasjekker Yoel Roth har en lang historie med sosiale medieposteringer som viser at han ligger langt ute på venstresiden. Roth har kalt Trump og hans team for «actual nazis», virkelige nazister.

Det er vanskelig å forstå at Twitter har satt Roth til å inneha tittelen «Head of Site Integrity», sjef for nettstedets integritet. Er det noe Roth mangler så er det integritet. Han gir f….

Roth has previously referred to Trump and his team as «ACTUAL NAZIS,» mocked Trump supporters by saying that «we fly over those states that voted for a racist tangerine for a reason,» and called Senate Majority Leader Mitch McConnell, R-Ky., a «personality-free bag of farts.» (Last August, Twitter suspended McConnell’s Twitter account, prompting the GOP to threaten to cut off advertising on the site until Twitter relented.)

In September 2016, Roth tweeted, «I’ve never donated to a presidential campaign before, but I just gave $100 to Hillary for America. We can’t fu-k around anymore.»

Den type språk tilhører en bestemt type mennesker i USA som føler seg så moralsk overlegne at de de synes de har rett til å tømme en dobøtte i hodet på presidenten. Mange gjør det som privatperson, men å gjøre dette som en av sjefene for Twitter er som å si at selskapet ikke bryr seg om sitt omdømme blant konservative, og NB! tror de kan komme unna med hva som helst.

Det er ikke så sikkert at de kan. Trump sier at dette vil de ha en slutt på. NTB fremstiller det som vanlig som at det er Trump som går bananas. Vi overlater det til leserne å avgjøre.

Twitter likte ikke at en av deres folk ble kritisert og mente at det var unfair å identifisere selskapet med ën ansatt. Å ta et slikt svar alvorlig er vanskelig. I ethvert seriøst selskap ville et slik social media track Record medført sparken. Twitter signaliserer at dette er meninger de synes er OK.

In response to this story, Twitter spokesperson told Fox News: «No one person at Twitter is responsible for our policies or enforcement actions, and it’s unfortunate to see individual employees targeted for company decisions.»

Når man leser hva Roth har etterlatt seg må man lure på om han virkelig mener det han sier. Det er nærmest en parodi:

Dette er anti-nazisten som minner om en nazist. Noen ligger så nær opp til slike meninger at de ikke ser ironien.

Roth var åpenbart en del av Hillary Clintons Resistance-movement som gikk ut på å motarbeide Trump med alle midler, om det så senker USA.

NTBs Nils-Inge Kruhaug klarer kunststykket å skrive om Trump & Twitter uten å nevne Twitters politiske slagside. Det er kjedelig, forutsigbart og uetterrettelig. NTB må tørre å satse på virkeligheten. Den er mer spennende.

President Donald Trump er rasende over at Twitter har merket to av meldingene hans som villedende og truer nå med å stenge sosiale medier.

Tirsdag tvitret Trump at stemmegivning per post ville føre til valgfusk. Twitter la til en lenke til fakta som viser det motsatte, noe som får presidenten til å rase.

– Republikanere føler at sosiale medier totalt utestenger konservative stemmer. Vi vil regulere dette strengt eller stenge dem helt ned for å hindre at så skjer, tvitret Trump onsdag.

USAs president kan ikke på egen hånd regulere eller stenge selskaper. Slike grep må eventuelt tas av Kongressen eller det føderale forvaltningsorganet for telekombransjen, Federal Communications Commission.

Da Trump kom med trusselen, gjentok han sine ubegrunnede påstander om at stemmegivning per post vil føre til valgfusk. Presidenten har selv rundt 80 millioner følgere på Twitter og har ikke utdypet trusselen om å regulere eller stenge sosiale medier.

Mikrobloggtjenesten har lenge vegret seg for å gjøre noe med Trumps mange uriktige påstander. Nå har Twitter altså lagt til kontekst til to Twitter-meldinger fra den amerikanske presidenten som handler om stemmegivning.

Presidents valgkampsjef Brad Parscale anklaget på Twitter mikrobloggtjenesten for å være partisk og fastslo at de har trukket sin reklame på Twitter for månedsvis siden. Twitter la imidlertid i november 2019 ned et forbud mot politisk reklame.

(©NTB)

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂