Tavle

Store deler av svenske byer er overtatt av fremmede mennesker og kulturer. Svenske jenter gjengvoldtas på offentlige steder, og skyting og bruk av håndgranater er hverdagen i kriminelle gjenger med utenlandsk opphav. I dagens Sverige må dette omtales som hverdagshendelser.

Nå kommer Tobias Hübinette, som er docent i interkulturell pedagogikk ved Karlstads universitet og genusforskeren og politikeren fra Feministisk initiativ Victoria Kawesa på banen.

De angriper svenskene og anklager dem for afrofobi og systematisk rasisme rettet mot afrikanere og andre fremmedkulturelle. Det   har riktignok inntruffet forkastelige hendelser utført av svensker. Mens gjengvoldtekt av svenske jenter og skyteepisoder inntreffer ofte, må Victoria Kawesa blant annet tilbake til 2013 får å finne eksempler på hva hun kaller afrofobi og systematisk rasisme.

– Det rasistiska våldet mot svarta människor i Sverige har ökat, vart fjärde rasistiskt hatbrott i Sverige har ett afrofobiskt motiv. Flera fall där svarta män är brottsoffer för rasistiskt våld har inträffat de senaste åren. Nyligen hittades den 20-årige lokalpolitikern Alexander Bengtsson, en svart homosexuell man, död i en utbränd bil i Skåne efter 50 dödshot. 15-åriga Ahmed Hassan från Somalia mördades på sin skola i terrordådet i Trollhättan. Fidel Ogu från Nigeria blev knivskuren av nazister i december 2013.– Vi ser också hur svarta muslimska ungdomar i förorterna stigmatiseras av det svenska samhället som terrorister och hur svarta muslimska kvinnor blir trakasserade och kränkta och får sin hijab avdragen.

Ondskapen og rasismen går kun en vei i den politisk korrekte verden. Fra hvit til svart/mørk.

Sydsvenskan