Jagerfly flyr lavt over Istanbul, og to broer er stengt over Bosporos-stredet. Det meldes også om skuddløsning i Ankara.

Statsminister Binali Yildirim beskriver et «illegalt forsøk» på å ta makten, og avdramatiserer ved å si at det «vil være feil å kalle det et kuppforsøk», men at «forsøket utgikk fra deler av militæret». Regjeringen hevder å ha full kontroll.

Siste gang det var militærkupp i Tyrkia var i 1997. Siden dengang er det president Erdogan som har gjort seg kjent for å utnytte «forsøk på militærkupp» til å bytte ut Atatürk-inspirerte og Gülen-lojale generaler med islamistiske offiserer.

Mens verdens øyne fortsatt er rettet mot Nice, er det uansett en god dag for å gjøre opp med lokale fiender.

 

Daily Telegraph   BBC

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂