Erdogan militærkupp kuppforsøk Tyrkia 2016

Jagerfly flyr lavt over Istanbul, og to broer er stengt over Bosporos-stredet. Det meldes også om skuddløsning i Ankara.

Statsminister Binali Yildirim beskriver et “illegalt forsøk” på å ta makten, og avdramatiserer ved å si at det “vil være feil å kalle det et kuppforsøk”, men at “forsøket utgikk fra deler av militæret”. Regjeringen hevder å ha full kontroll.

Siste gang det var militærkupp i Tyrkia var i 1997. Siden dengang er det president Erdogan som har gjort seg kjent for å utnytte “forsøk på militærkupp” til å bytte ut Atatürk-inspirerte og Gülen-lojale generaler med islamistiske offiserer.

Mens verdens øyne fortsatt er rettet mot Nice, er det uansett en god dag for å gjøre opp med lokale fiender.

 

Daily Telegraph   BBC

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629