Minst 49 sivile og 15 soldater er drept i to islamistangrep i den nordøstlige delen av Mali, ifølge den militære overgangsregjeringen i det afrikanske landet.

I tillegg ble mange såret, ifølge en uttalelse på statlig fjernsyn i Mali. Dødstallet er foreløpig, ble det påpekt.

Det ene angrepet var ifølge uttalelsen rettet mot en militærleir. Det andre angrepet skjedde mot en båt som fraktet folk over en oversvømt slette og som skiller byene Gao og Mopti i regntiden, ifølge uttalelsen.

Rundt 50 islamister ble drept som svar på angrepene, legger det militære overgangsstyret til.

Mali er blant flere vestafrikanske land som kjemper mot et islamistopprør med koblinger til al-Qaida og IS og som startet i 2012. Islamistene har gjennom årene fått stadig større fotfeste, til tross for internasjonale forsøk på å støtte Sahel-landenes styrker.

I tillegg har det vært åtte militærkupp i Vest- og Sentral-Afrika de siste tre årene, to av dem i Mali og to i nabolandet Burkina Faso. Den militære overgangsregjeringen i Mali har avsluttet sikkerhetssamarbeidet med Frankrike og FN.

31. august kunngjorde Utenriksdepartementet at Norges ambassade i Mali skal legges ned på grunn av sikkerhetssituasjonen i landet og i forbindelse med at FN-operasjonen MINUSMA avvikles innen utgangen av året.

Norge er blant landene som har deltatt med styrker i FN-operasjonen.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.