På denne skjermdumpen ser vi Abdelmalek Droukdel. Det franske militæret og de allierte styrkene i Mali drepte den mangeårige lederen for al-Qaidas nordafrikanske fraksjon 5. juni. Droukdel hentet jihadister i hjemlandet Algerie og spredte terrorbevegelsen over Afrikas Sahel-region. Foto: Militant video via AP / NTB

Frankrikes forsvarsminister Florence Parly opplyser at franske styrker igjen har lykkes med å drepe over 50 jihadister i ulike operasjoner den siste tiden.

Nå har franske styrker drept over 50 jihadister i operasjoner i Mali fredag, opplyser den franske forsvarsministeren.

– Nok en gang viser vi at terrorgrupper ikke kan operere ustraffet, skriver Parly på Twitter.

Jeg hyller våre soldaters engasjement; langt fra grensene våre jobber de for vår sikkerhet, skriver utenriksministeren.

Den franske ministeren er for tiden i Mali for å møte lederen for overgangsregjeringen, skriver NTB tirsdag. Frankrike har utplassert flere tusen soldater i Vest-Afrika, og arbeider for å bekjempe jihadister i området.

Islamistiske ekstremister ble tvunget fra makten i nordlige Mali i 2013 etter en fransk-ledet militæroperasjon, men har etablert seg i ørkenområdene og gjennomfører nå jevnlige angrep på militærstyrkene i landet og deres allierte.

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.