Hamar Arbeiderblad skriver om to alvorlige bilulykker hvor polske sjåfører er involvert. Sjåførene har vært påvirket av rusmidler. Marianne Mittet Solbraa, fylkesleder for Trygg trafikk i Hedmark, viser en bekymring for at det importeres en trafikkultur som er uheldig for Norge.

Det kan være grunn til å tro at polakker på Hedmarken har vært involvert i mer ruspåvirket kjøring enn disse to ulykkene alene. Trygg trafikk oppfordrer arbeidsgivere til øst-europeere om å sette i gang tiltak for å hindre kjøring i ruspåvirket tilstand.

– Det er viktig at dette blir satt fokus på. Dersom det vi ser her er en trafikkultur som disse tar med seg til Norge, er det viktig at dette blir tatt tak i, sier Trygg trafikk-lederen. Hun utfordrer arbeidsgivere som har øst-europeisk og utenlandsk arbeidskraft til å sette dette på dagsorden.

h-a.no

Skjermbilde 2016-06-07 22.55.36

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂