Københavnspolitiet aksjonerte i helgen mot folk som bruker elektrisk sparkesykkel i påvirket tilstand. I Danmark gjelder promillereglene også for elkjøretøy.

Til sammen ble 28 personer pågrepet, 24 for alkoholpromille og fire for å være ruspåvirket av andre saker.

Politikommissær Peter Veje opplyser til dansk TV2at det har vært en økning av antall sparkesykler som er involvert i brudd på den danske trafikklovens bestemmelser om kjøring i påvirket tilstand. Elsykkel regnes som motorkjøretøy i Danmark.

Helgenes pågripelser er imidlertid første gangen man har samlet tallene for å få et inntrykk av omfanget.

I Norge er det ingen promillegrense for bruk av elsparkesykkel. Det er opp til hver enkelt å vurdere hvor skikket de føler seg til å kjøre etter en tur på byen. Så lenge kjøringen foregår på forsvarlig vis, er den i prinsippet lovlig.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!