Nytt

I Søndagsrevyen presenterte NRK et innslag om de 186 «utenforskapsområdene» i Sverige. De besøkte Husby i Stockholm som er klassifisert som et av de «farlige» 55 områdene. Under intervjuet med forskeren Tino Sanadaji måtte de flykte ut av kaféen for å redde både seg selv og kamerautstyret.

Nesten alle Sveriges riksdagrepresentanter bor i fine hvite områder, sier Sanandaji. De lever i en boble, legger han til. De spør: «Hva klager folk på? Det har jo aldri vært bedre»

NRK reportasje fra Husby2

Svensk politi sier selv at de har mistet kontrollen. Kriminaliteten er skyhøy og det utøves ingen respekt for politiet som stadig blir utsatt for steinkasting. Det skjedde også da NRK-teamet var med dem på utrykning.

NRK reportasje fra Husby

Innvandrerungdommene ga blaffen i at politiet var tilstede.

Det muslimske moralpolitiet har full kontroll på kvinnene i området. Det gjelder såvel bekledning som bevegelsesfrihet. Kvinner er ikke ute etter klokken 20 om kvelden. Det spyttes på de som ikke kler seg «korrekt». Hijab er ikke nok, selv langbukser tillates ikke.

NRK reportasje fra Husby4

Tensta i Stockholm har mer til felles med Afghanistan og Tyrkia, sier Nalin Pekgul.

Norske «eksperter» har hevdet i årevis at dette ikke kan skje i Norge. Det er endog blitt benektet at disse områdene eksisterte i Sverige i det hele tatt. Alle som forsøkte å opplyse om hva som utviklet seg ble stemplet som høyreekstreme og hatefulle rasister. Men nå som NRK, mange år etterpå, har oppdaget det, er det vel lov til å si det høyt da?

NRK reportasje fra Husby3

Deler av Stockholm anno 2016. Problemene kan ikke skjules lenger.

Senere i innslaget ser vi at politiet skal forsøke å «gjenerobre» et tapt område. Men da får ikke NRK lenger være med. Det er for farlig, sier politiet.

NRK reportasje fra Husby5

Hit men ikke lenger, sier Biljana Flyberg. Nå begynner alvoret. 

NRK reportasje fra Husby1

Tør noen tenke på hvordan situasjonen er om 10 år i vårt naboland? For ikke å snakke om hva som vil skje i vårt eget.