Et eksempel på tungt væpnet svensk politi på oppdrag, utstyrt for sin nye hverdag. Foto: Ulf Palm / NTB

En del steder i Sverige har volden nå nådd et slikt nivå at selv politiet må frykte for livet under oppdrag der. En nylig stygg hendelse i Stockholm bærer bud om tilstandene.

Rundt om i området som kalles «Storstockhom» finnes det nå en rekke områder der kriminaliteten er i ferd med å ta helt av. Her dominerer brutale, voldelige gjenger, og ingen er lenger trygge.

Tensta og Rinkeby er kanskje aller mest kjent, og har lenge vært beryktet og fryktet. Til en viss grad også Fittja og Kista.

Men også steder som Hässelby/Vällingby, Hagsätra/Rågsved, Bredäng og Älvsjö/Solberga figurerer på en liste over «nye» utsatte områder som i oktober i høst ble gjengitt av Samnytt: LISTA: Här är Sveriges NYA ’utsatta områden’

I tillegg stiftet nå offentligheten bekjentskap med enda en «nykommer» på verstingslisten over områder i ferd med å falle ut av samfunnets kontroll – nemlig Vårby i sørlige Stockholm. Samnytt beretter om en hendelse i dette området:

På tisdagskvällen attackerades poliser vid ett ingripande i det ’utsatta området’ Vårby i södra Storstockholm.

Ett 15-tal personer konfronterade poliserna och en polis föll till marken och misshandlades med spark mot huvudet.

Episoden skjedde ifølge Samnytt kl. 20.09 da politiet skulle ta med seg en person fra området Vårby gård i forbindelse med en antatt narkotikasak. Dette skriver politiet i en händelserapport.

Men dette ble ikke «godtatt» av gjengene som dominerer i området, og de gikk til angrep på politiet:

Flera personer lade sig i ingripandet och började agera våldsamt mot poliserna.

I samband med konfrontationen ska ha polis ha dragits ned på marken och sparkats i huvudet. Polisen fördes med ambulans till sjukhus och skadeläget är oklart.

Politiet klarte etter hvert å få kontroll på situasjonen, og pågrep et antall personer:

Polisen har gripit fem personer missstänkta för flera brott däribland våldsamt upplopp, grovt våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott.

Svensk politi har i motsetning til norsk politi permanent bevæpning, og stadig oftere ser man at denne bevæpningen nå innebærer tunge automatvåpen/geværer, i tillegg til at det bæres skuddsikre vester.

Les også denne tidligere saken fra nettopp Vårby:  

Et land i krig: Svensk politi advarer mot håndgranater

 

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Bestill den nye utgivelsen fra Document Forlag:

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Bestill også høstens store boknyhet:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.