Nytt

Kvinnelige ansatte som ikke ønsker å fly på ruten Paris-Teheran, hvor Air France krever tildekking av hår, skal få slippe, sier flyselskapet. Samtidig lover selskapet at det ikke skal gjennomføres noen sanksjoner mot ansatte som nekter og sier at disse vil bli overført til andre ruter. Vi ser for oss de kyniske smilene til det erfarne kabinpersonalet. Ingen sanksjoner…ha-ha. Alle skjønner at dette ikke lønner seg hvis man vil opp og frem. En liten merknad i personal-mappa og man er er i straks i gruppen «vanskelig». – Ingen intercontinental-ruter på deg, Nicole, du flyr bare innenriks nå som du har vist at du ikke er «moden» for den flerkulturelle verden.

Samtidig blir det opplyst at alle flyvninger til Saudi-Arabia krever hijab på kvinnelig personnel. Så dersom ikke samme regel gjelder på disse flyvningene også, så er man vel egentlig like langt?

air france

Frivillig å fly til Iran med hijab, men ikke til Saudi-Arabia.

Denne innrømmelsen for Paris-Teheran ruten ble kun gjort for å unngå en kamp med fagforeningen. Hvis det var et spørsmål om prinsipp så burde vel ikke hijab-regelen for Saudi-Arabia blitt opprettholdt? Men, igjen, det er egne regler for det islamske landet Saudi-Arabia slik at Vesten kan se gjennom fingerne med deres sharia-lover som er så helt annerledes enn alle andre land med dødsstraffer, pisking og steining.

Saudi-Arabia

The Guardian