Makedonia strammer til grensen og slipper inn bare et begrenset antall asylsøkere per dag. Langt færre enn de som vil inn. Derfor hoper det seg opp med migranter på den greske siden av grensen ved Idomeni og hele det greske apparatet for å håndtere migranter er ved å bryte sammen.

Hva som da skal skje vet ingen. Brussel tar ikke ansvar. Det er every man for himself, og verst for grekerne.

Gresk kystvakt reddet i helgen 1.600 mennesker. Det kommer nå 4.000 om dagen til de greske øyene nær Tyrkia. Tyrkia har ikke gjort noenting for å stanse strømmen vestover. Tirsdag ventes det at 100.000 vil ha kommet til Hellas så langt i år.

Man sier to millioner til Europa i år.

Something gotta give, ett eller annet sted må noe ryke. Hellas mangler helt forutsetninger for å håndtere en slik strøm. De andre EU-landene vil ikke ha flere, men de har ikke bare strammet inn kontrollen. De vil heller ikke hjelpe Hellas med å returnere migranter. Til hvor? Vil Tyrkia ta imot dem? Det vet ingen og EU-landene frykter sikkert svaret.

Migrantene gir seg ikke. Det har gått busser fra havnen i Pireus til leiren i Polykastro. Men den er nå innstilt, for Polykastro er overfylt. Dermed blir migrantene sittende fast i Pireus. Det går ikke.

Mange gir seg i veg til fots. De går E75 fra Polykastro og mot den makedonske grensen. Maked0nia har offisielt kunngjort at de ikke slipper gjennom afghanere overhodet. 500 afghanere skal ha samlet seg på grensen og blokkert overgangen. Desperate mennesker kommer til å gjøre desperate ting.

Men jo mer desperate de blir, jo fastere kommer landene til å bli på at de ikke kan gi etter. Den som gir etter en gang vil bli løpt over ende.

 

migrants5

4000 ankom Pierus idag.

http://www.bild.de/politik/ausland/fluechtlingskrise/fluechtlinge-stuermen-autobahn-44653852.bild.html