Tavle

I en tid hvor frikadeller lanceres som noget kontroversielt, er der masser af ukontroversielle historier der ikke når medierne. Det er eksempel det faktum, at Harboes Bryggeri i Skælskør har erhvervet sig et halal-certifikat, så muslimer kan være sikre på at bryggeriets malt-baserede produkter er sharia-kompatibel. Det gælder særligt produkter under datterselskabet Harboe Ingredients.

Et ukendt pengebeløb sendes hermed til sheikh Muhammad Hasan Hitou i Indonesien via Halalcontrol e.K. i Rüsselsheim, lidt syd for Frankfurt. Han er skolet på Al-Azhar i Egypten, og har blandt andet undervist i Kuwait. Blandt sheikhens mange udgivelser kan nævnes en afhandling om ‘juridiske begrænsninger for amning’. Stolte traditioner, uden tvivl. Men nye traditioner er på vej.

“Vi brygger øl efter stolte traditioner, og det har vi gjort siden Harboe blev grundlagt i 1882” (Harboe Nordic)

Dansk bryggeri halal-sertifiseres av sjeik

t/h: Sheikh Muhammad Hassan Hitou.