Foto: Facebook

 

Verdensmesterskapet i fotball begynner om en drøy måneds tid, og i den forbindelse hadde bryggeriet Eichbaum i Mannheim, Baden-Württemberg, tenkt å feire sportsbegivenheten med å dekorere kapslene på sine ølflasker med de 32 deltagerlandenes flagg – en søt og uskyldig gest Eichbaum har gjort under flere fotball-VM, som kan få de mange som liker både øl og fotball, til å trekke på smilebåndet.

Overraskelsen var derfor stor da bryggeriet mottok protester og trusler fra muslimer som var sinte og fornærmede, en reaksjon utløst av en tyrker bosatt i Tyskland. Et av de 32 flaggene tilhører nemlig Saudi-Arabia, og flagget der til lands består av en tekst med den islamske trosbekjennelsen og en figur av et sverd – begge hvite på grønn bunn.

Det å besudle slike symboler med alkohol er naturligvis dypt krenkende i den humorfrie sonen som islam nå engang er, og Saudi-Arabias ambassade var da også blant dem som protesterte overfor tyske mydndigheter mot bryggeriets påfunn.

Kort tid etter at de internasjonale ølflaskene ble lansert på markedet, trakk derfor bryggeriet produktene fra markedet og gikk ut med en offentlig unnskyldning for å ha kommet i skade for å fornærme muslimer. Det var slett ikke intensjonen, og man hadde ikke den fjerneste anelse om hva teksten på flagget betydde.

Beslutningen ble fattet i samråd med politiet, skriver Süddeutsche Zeitung. Diskusjonen om korkene på bryggeriets Facebook-side hadde angivelig overskredet ytringsfrihetens rammer. Med myndigheters og politiets hjelp er det altså det islamske krenkelsespotensialet som bestemmer hva som kan ytres på en ølkork.

Tyskland bøyer seg altså for Saudi-Arabias diktat på et område hvor det i et fritt land burde herske fri utfoldelse, men herser gjerne med østeuropeiske land som ikke er like masochistiske vis-à-vis islam. Landet er altså underkastet og bøllete på samme tid, hvilket beviser at det ikke bare er muslimer som blir sinnsforvirret av islam.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.