Glem pulver som blir til kaffe. Et tysk bryggeri har laget et pulver som blir til øl når du tilsetter vann.

500 års ølerfaring

Neuzeller Klosterbrauerei som har vært i bryggerbransjen i nesten 500 år, har forsket seg frem til ølpulveret som bringer ølbrygging ned på pulverkaffe-nivå. Ha et par skjeer pulver i glasset, tilsett vann og rør rundt – og vips: Pulver pluss vann er lik øl.

Ved å fjerne vekten som glass og vann skaper kan oppfinnelsen redusere transportvekten med 90 prosent, sier lederen ved bryggeriet Stefan Fritsche til Brutkasten:

– Det er ikke nødvendig å transportere alt … nu kan vi begrense vekten på ølet til 45 gram istedenfor én kg. Geografisk retter vi oss mot transportintensive eksportmarkeder i Asia og Afrika med vårt ølpulver.

Vil binde alkohol til pulveret

Det pulverbaserte ølet er alkoholfritt, men Fritsche vil i neste trinn binde alkohol til pulveret og lage en alkoholholdig variant som han har forhåpninger om å eksportere globalt. 

– Vi regner med om omtrent tre måneder å være klar med alt. Og da er vi klar for investorer som ønsker å satse sammen med oss. 

Ølkjennere hevder at produktet smaker «akkurat som vanlig vanlig øl» og at det ligner et typisk kullsyreholdig øl som skummer når det er blandet. 

Anti-aging-øl

Klosterbryggeriet Neuzelle har førti ulike drikker under utvikling, blant dem kirsebærøl, anti-aging-øl og ingefærøl.

– Vi vet at klassiske pilsdrikkere til å begynne med vil være skeptisk til produktet. Det handler ikke bare om å bringe et nytt produkt til torvs, men om å forstyrre en komplett forretningsmodell. 

I tillegg til pulverøl er Neuzeller Klosterbräu kjent for innovative ideer, originalitet og eldgamle oppskrifter og produktene deres distribueres over hele verden.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.