Nytt

Det er ikke bare ved Storskog at russerne bruker asylanter til å lage bråk og skape press. Russiske medier har blåst opp en historie om en russisk 13-åring som skal ha blitt gjengvoldtatt av innvandrere i Berlin, og saken har ikke kommet ut fordi tysk politi har lagt lokk på den.

Det hjelper ikke at tysk politi gjentar det ikke er hold i historien, russiske medier kjører videre og tirsdag refererte utenriksminister Sergej Lavrov til den på sin årlige pressekonferanse.

Sinnene er i kok. Russerne demonstrerer hvilket potensial som ligger i overgrepshistorier der innvandrere er overgripere. Når et annet lands myndigheter tildeles rollen som mørkleggere vinner Russland poeng som forsvarer av det unge offeret.

Dette er ikke en ukjent historisk setting.

Sagen begyndte 11. januar, da den 13-årige »Elena« med tysk-russiske aner i Berlin blev meldt savnet af sin familie. Efter 30 timers fravær blev pigen fundet af forbipasserende, og hun fortalte i første omgang til tyske kriminalbetjente, at hun blev kidnappet af »sydlandske typer«, der tvang hende ind i en bil og førte hende til en lejlighed, hvor hun blev slået og voldtaget.

Under en efterfølgende afhøring ændrede pigen dog forklaring og oplyste, at hun var fulgt frivilligt med mændene. Forældrene fastholder imidlertid, at der var tale om bortførelse og voldtægt og påstår, at hendes forklaring blev ændret efter pres fra tysk politi.

Efter en lægeundersøgelse af den 13-årige pige har politiet i en facebookopdatering oplyst, at »Elena« hverken blev bortført eller voldtaget. I øjeblikket har efterforskerne rettet mistanke mod to mænd i begyndelsen af 20erne, der mistænkes for seksuelt samkvem med pigen – ifølge politiet muligvis med pigens samtykke, hvilket dog stadig er ulovligt.

http://www.b.dk/globalt/voldtaegtsrygte-kan-udloese-diplomatisk-krise