Nytt

Et svensk selskap som leverer mobilappen som Securitas bruker når de sjekker og fotgraferer ID på Kastrup, er hacket. Selskapet mener at sikkerheten ikke er kompromittert, men innrømmer at noen er svært interessert i å avlure selskapet hemmeligheten bak teknologien.

Natten till onsdag utsattes Mobile People för en hackerattack. Företaget tillhandahåller mobilapplikationen MPTjek, vilken används av Securitasvakterna när de fotograferar ID-handlingar vid gränskontrollen på Kastrup. Nu ifrågasätts säkerheten kring den teknik som Securitasvakterna använder när de fotograferar resenärernas ID-handlingar.

Allan Koch som är vd för Mobile People bekräftar att företaget utsatts för flera hackerförsök och att några natten till onsdag lyckade ta sig in på den testsida av mjukvara som företaget tillhandahåller sina kunder. Som en följd har företagets hemsida mptjek.dk stängt ner.

– Ja vi har märkt ett intresse för att försöka komma in i vårt system, men ingen har lyckats. På testhemsidan som blev hackad finns ingen data, så det är inget som påverkar helheten. Men det är alltid obehagligt att bli hackade så vi har stängt ner hemsidan, vi får se hur länge vi har den nere. Kunder som behöver testa mjukvara hjälper vi på annat sätt.

http://www.expressen.se/kvallsposten/foretaget-bakom-id-foton-hackat/