Tavle

Onsdag 9. desember kan man lese en liten notis om hat i Akers Avis Groruddalen. Det er regjeringen som setter hardt mot hat hvis overskriften stemmer.

Når man leser artikkelen kommer det frem at det er ikke hatet som skal til livs. Erna Solberg skal beskytte oss fra krenkende og sårende ytringer. Hvem bestemmer hva som er sårende? Hvem bestemmer hva som er krenkende?

I disse tider er det til og med redsel for at folk skal tråkkes på tærne hvis det inviteres til gang rundt juletreet.

Hvor mye er ytringsfriheten verdt?

Regjeringen setter i gang arbeidet med en strategi mot hatefulle ytringer og oppfordrer til å komme med innspill i arbeidet med strategien. Statsminister Erna Solberg (H) er klar på at ytringsfriheten i et demokrati er umistelig. Likevel understreker hun den enkeltes rett til ikke å bli utsatt for ytringer som oppleves krenkende eller sårende, og at denne rettigheten må beskyttes. Man kan signere den politiske erlæringen på internett.