Nytt

IS tok lørdag æren for angrepet i San Bernardino og sa det var deres soldater som to bak. Ordbruken var litt annerledes på arabisk. Der brukte man det noe svare «følgesvenner».

FBI sier de har avdekket at det var kontakt med Nusra-fronten og al-Shabaab.

Internasjonale medier har vært trege med å slutte fra indikasjoner til å se et mønster. Dette mønsteret har oppegående lesere sett lenge.

Tafsheen Malik (29) fremstår som den ideologisk harde som ikke sto tilbake for sin mann. Hun hadde bodd mange år i Saudi-Arabia, snakket bare urdu, og såvidt engelsk.

Hva skal til for at amerikanske innvandringsmyndigheter bruker argusøyne? Det kan virke som om de ikke vil vite.

Dekningen av San Bernardino har anstrøk av komedie. Man later som om Pakistan og Saudi-Arabia er som et hvilket som helst annet land. Sikkerhetsmessig må myndighetene operere med et antall parametre: når mange nok kan krysses av går flagg opp, blir det mange nok skal vedkommende ikke få green card, slik Malik fikk.

Andre komiske skjær: Man snakker om å ta kontakt med pakistanske og saudi-arabiske myndigheter som om de deler USAs verdier og interesser.

San Bernardino er den verste terrorhandling siden 9/11. Den gangen kom 15 av 19 terrorister fra Saudi-Arabia. Det var ikke tilfeldig, slik det heller ikke var tilfeldig at Tafsheen Malik hadde tilbrakt lang tid der. Likevel understreker amerikanske eksperter, journalister og presidenten selv at man blir radikalisert av å være i Amerika. Man vil ikke snakke om hva slags miljø Pakistan eller Saudi-Arabia er. At man blir jihadist av å puste inn luften.

http://www.reuters.com/article/us-california-shooting-idUSKBN0TO0BD20151205#MosO4uKmtUptvSBq.97