Nytt

For tredje dag er EUs og Belgias hovedstad under noe som minner om unntakstilstand. T-banen står og skolene er stengt. Politi og soldater patruljerer gatene. Natt til mandag ble 16 personer arrestert i 22 forskjellige raid.. Politiet sperret av hele kvartaler rett bak Grand Place og beboerne i disse områdene ble bedt om å holde seg unna vinduene. Restauranter ble tømt.

terror.molenbeek

Foto: The good guys. Men hvis terroristene også kommer i svart og finlandshetter, hvordan ser man forskjell? Uniformen ser uansett skremmende ut. Skal dette bli den nye normalen i Europas byer?

Statsminister Charles Michel sa de frykter angrep tilsvarende Paris fredag den 13.

«We fear an attack like in Paris, with several individuals, perhaps in several places,» said Charles Michel said after chairing a meeting of Belgium’s National Security Council.

Belgiere og europeere generelt er preget av det de gradvis erkjenner: En ny virkelighet senker seg over Europa. Terroren er kommet på en helt ny måte. Hvis det er faren for angrep a la Paris som vil prege Europa i tiden fremover, kommer kontinentet til å endre karakter.

Nervene er nå på høykant.

Det som begynte som en jakt på Paris-terroristen Salah Abdeslam er nå en kamp for å forebygge et nytt angrep. Det er snakk om en gruppe tungtbevæpnede som politiet tror bare venter på å slå til. Hvor lenge vil dagens politiske ledelse overleve slike angrep?