Pedro Sánchez og Emmanuel Macron sammen i Paris mandag denne uken. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Frankrikes president Emmanuel Macron og Spanias statsminister Pedro Sánchez har begge testet positivt for korona. Sanchez og Macron var sammen i Paris på mandag, ifølge El Pais.

Ifølge en pressemelding fra det franske presidentpalasset har Macron milde symptomer og vil fortsette å jobbe hjemmefra i en syv dagers karanteneperiode.

«Conformément aux consignes sanitaires en vigueur applicables à tous, le président de la République s’isolera pendant 7 jours. Il continuera de travailler et d’assurer ses activités à distance»

– I samsvar med gjeldende helseforskrifter for alle, vil republikkens president isolere seg i 7 dager. Han vil fortsette å jobbe og oppretteholde sine aktiviteter fra sitt hjemmekontor». (Le Figaro)

Flere toppledere smittet

Også EU-president Charles Michel er blant dem som er i karantene etter å ha hatt kontakt med koronasmittede Emmanuel Macron.

Sanchez skal være i karantene fram til 24. desember, skriver El Pais. Sanchez og Macron var sammen i Paris på mandag, ifølge avisen.

Macron fikk påvist koronasmitte torsdag etter å ha hatt symptomer. Det er foreløpig ikke kjent hvor eller når han pådro seg smitten.

Macron går i isolasjon den kommende uken, men vil fortsette å jobbe.

Det er ikke klart hvor omfattende smittesporing som er satt i verk. Michel og Macron møttes tidligere denne uken. Michel har testet negativt etter at han kom tilbake fra Paris tirsdag, og regnes ikke som nærkontakt av Macron, men går i karantene for å være på den sikre siden, ifølge talsperson Barend Leyts.

Macron var blant annet på EU-toppmøtet i Brussel i slutten av forrige uke. Der hadde han blant annet bilaterale møter med Tysklands forbundskansler Angela Merkel. Han møtte Portugals statsminister onsdag, men portugisiske myndigheter har så langt ikke kommentert saken.

Macron ledet også det ukentlige møtet med sine ministre onsdag. Statsminister Jean Castex har satt seg selv i isolasjon i sju dager, ifølge hans kontor.

Brigitte Macron, den franske presidentens kone, har ikke vist noen symptomer, men er også i selvisolasjon.

Macrons tur til Libanon neste uke er avlyst. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.