I skyggen av terroren i Paris har inntoget av asylsøkere og migranter til Tyskland fortsatt med uforminsket styrke. I løpet av novembers tre første uker er det registrert 180.000 nye såkalte «illegale innreiser», melder flere tyske medier. Bare i løpet av helgen kom det nærmere 15.000 personer, og dagsrekorden ble satt 5. november, da kom det over 10.000 personer.

Selv om snø og kulde har gjort seg gjeldende langs Tysklands sydlige grense, har dette ikke hatt noen effekt på antallet, slik enkelte har spådd. Forrige rekord ble satt i oktober, da ankom 181.000 personer. November-tallene vil med andre ord overstige dette med god margin.

Dermed må også prognosen for det totale antallet migranter som forventes til Tyskland i år, høynes enda en gang. Tallet 800.000 har lenge vært det offisielle, men det estimatet ser ut til å sprekke med fanfarer og høye kneløft. Ved utgangen av oktober var det registrert 758.500 ankomster. Med de foreløpige novembertallene er vi altså oppe i nesten 940.000. Dermed ser det ut til at Tyskland vinner milliongevinsten uten problemer allerede i inneværende år.

Die Welt

Die Welt