Innenriks

Rett før helgen fikk Stavanger kommune et oppdrag fra UDI: Finn en bygning som kan huse 1000 flyktninger. Frist: Mandag klokken 12.00. En av hallene i Stavanger Forum har blitt vurdert som mulig løsning.

Ifølge Stavanger Aftenblad vurderer kommunen ulike bygg. Beredskapssjef Torstein Nilsen sier at kriteriene er at bygget skal huse så mange som mulig, der 1000 er ønsket fra UDI, og at det gir minst mulig konsekvenser å bruke bygget til dette formålet. Altså tomme lokaler.

Mandag klokken 12.00 skal kommunen levere en liste til UDI med ulike bygg. En av hallene i Stavanger Forum har blitt vurdert som mulig løsning.

Nilsen sier at de vurderer flere bygg:

På dette tidspunkt vet vi ikke hva som kommer til å stå på den lista. Det vet vi ikke før mandag. I helgen har vi gått ut bredt og forhørt oss med folk og vurderer alt som er tilgjengelig, sier Nilsen. Kommunen har jobbet med å vurdere ulike bygg hele helgen så langt, og fortsetter søndag og mandag.

Hva befolkningen mener om å dette, betyr åpenbart ingenting.