NTB

Nestleder Dag-Inge Ulstein i KrF mener kommunene burde heise det israelske flagget som en solidaritetsmarkering. Ordførere er delte i meningene om forslaget.

– Noen kommuner markerer med ulike flagg i andre sammenhenger, og der de gjør det, synes jeg at de også bør heise det Israelske flagget i den forferdelig tragiske situasjonen vi er i nå, sier han til Dagen.

Flere ordfører Dagen har snakket med, er positive til forslaget. Konstituert ordfører Unni Nilsen Husøy (H) i Lyngdal sier hun vil undersøke mulighetene for det, og KrF-ordfører i Vennesla, Nils Olav Larsen, vil også ta forslaget videre.

Det vil også Frp-ordfører Knut Erik Engh i Ulstein og påtroppende Bjørnafjorden-ordfører Terje Søviknes (Frp).

Påtroppende Stavanger-ordfører Sissel Hegdal (H) sier nei til en slik markering. Hun forklarer overfor Stavanger Aftenblad
at kommunen har vennskapsbyer i både Israel og de palestinske områdene.

Også KrF-ordfører Andreas Bjorland i Hå kommune er negativ. Han viser blant annet til debatten om å heise regnbueflagget i forbindelse med Pride.

– Det har vært en diskusjon om vi skal flagge med Pride-flagget, og da har vi sagt at kommunens flaggstenger bare skal brukes til det norske, samiske og kommuneflagget. Det vil jeg i utgangspunktet stå fast på, sier han til Dagen.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.