Leif Arne Moi Nilsen (Frp) ber kommunen heise det israelske flagget i solidaritet etter terrorangrepene fra Hamas. Påtroppende ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H) sier nei.

– Uskyldige barn og babyer har blitt halshogd. Menn med maskingevær har massakrert mer enn 250 uskyldige festivaldeltakere. Slike omfattende angrep på sivile kan vi ikke lukke øynene for. Nå må vi i Stavanger vise støtte gjennom å flagge, sier Moi Nilsen til Aftenbladet.

Aftenbladet har ikke fått noen kommentar fra sittende ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap). Hun takket ja til å heise regnbueflagg utenfor rådhuset i Stavanger i august. Men Hegdal, som skal ta over som byens ordfører, er klar i sin tale.

– Stavanger har lenge hatt nær kontakt med våre vennskapsbyer i både Israel og Palestina. Kommunens rolle har vært å bidra til dialog, samarbeid og legge til rette for fred i en svært betent og konfliktfylt situasjon – en oppgave som blir enda viktigere i tiden som kommer. Derfor syns jeg ikke det er naturlig at kommunen skal heise det israelske flagget, sier hun.

Moi Nilsen mener dette ikke handler om politikk.

– En terrorhandling av denne dimensjonen har ingenting med Palestina-konflikten å gjøre. Alt jeg ser nå, er den største terroraksjonen i min tid, sier han.

Omtrent samtidig har utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) bedt verdenssamfunnet om å fortsette å støtte palestinerne.

Om verdenssamfunnet stanser sin støtte til de palestinske områdene, vil det kun resultere i en forverring, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap). (NTB-Reuters)

Huitfeldt gjentar overfor Reuters at det ikke finnes grunn til å tro at norsk bistand har hjulpet Hamas.

Av EU-land har Sverige, Danmark, Tyskland og Østerrike midlertidig stanset sin støtte til palestinerne. Frankrike og Spania er blant dem som vil videreføre bistanden.

Les også:

Knallhardt ut mot Støre: – Hva er forskjellen på Utøya og Israel?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.