Nytt

Kriminelle sniker seg rundt på sykehus og rundstjeler alvorlig syke pasienter. Bankkort, bil- og bolignøkler er attraktive varer for de kriminelle.

Det å være alvorlig syk har fått flere risikoelementer i den humanitære stormakten.

När patienterna låg svårt sjuka passade den misstänkta mannen på att smyga in i sjukhussalen och stjäla deras värdesaker. Därefter tog han ut pengar med de stulna bankkorten och gick in i offrens hem med deras nycklar.
Den fräcka stöldturnén får polisen att gå ut med en varning.

—-

Liknande brott har även skett tidigare och på andra sjukhus, vilket fick polisen att gå ut med en varning på Facebook.
– Vi vill uppmärksamma patienter och anhöriga på detta, även om vi inser att det kan vara svårt att se efter sina saker om man befinner sig i den här utsatta situationen. Men man kanske kan försöka undvika att ha onödigt dyra saker med sig. Fast jag förstår att man vill ha en telefon och lite pengar.

Aftonbladet