Kriminelle sniker seg rundt på sykehus og rundstjeler alvorlig syke pasienter. Bankkort, bil- og bolignøkler er attraktive varer for de kriminelle.

Det å være alvorlig syk har fått flere risikoelementer i den humanitære stormakten.

När patienterna låg svårt sjuka passade den misstänkta mannen på att smyga in i sjukhussalen och stjäla deras värdesaker. Därefter tog han ut pengar med de stulna bankkorten och gick in i offrens hem med deras nycklar.
Den fräcka stöldturnén får polisen att gå ut med en varning.

—-

Liknande brott har även skett tidigare och på andra sjukhus, vilket fick polisen att gå ut med en varning på Facebook.
– Vi vill uppmärksamma patienter och anhöriga på detta, även om vi inser att det kan vara svårt att se efter sina saker om man befinner sig i den här utsatta situationen. Men man kanske kan försöka undvika att ha onödigt dyra saker med sig. Fast jag förstår att man vill ha en telefon och lite pengar.

Aftonbladet

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629