Prisen for å ha egne meninger begynner å bli høy. Folk som har tenkt å gjøre karriere vokter sin munn. Et kjapt Google-søk kan ødelegge jobbsjanser. Men det er ikke bare mulighetene som ryker, det gjør også faste stabile jobber. Hanne Tolg hadde arbeidet i 13 år brannvesenet i Storbritannia, da noen aktivister brukte et borgerforum til å stille ledelsen hennes noen spørsmål. Lokale muslimer meldte seg på. Det ble “sak” av det. Den var ikke som andre saker, for en sak som berører den politiske korrekthetens grenser er en snøball som ruller og du aner ikke hvor den stanser. Den rullet helt til Dagbladet og Martine Aurdal. Den nye “inkvisisjonen” er grenseløs.

Bli abonnent eller logg inn – hvis du allerede er abonnent – for å lese denne artikkelen. Pluss-artikler blir frigitt 24 timer etter publisering. Arkiverte artikler er forbeholdt abonnenter.