Nytt

Migrationsverkets generaldirektør Anders Danielsson forteller at det snart er slutt på boliger for flyktninger i Sverige. Det letes med lys og lykte etter husrom for flyktningene som strømmer inn i Sverige. Akkurat nå er det 10 000 asylsøkere som har fått oppholdstillatelse som står uten bolig, eller evakueringsplasser som det kalles. Beskjeden er klar fra Migrationsverket: Det tilsvarer 30 flyktninger per kommune. Det er ikke mer enn hva Sverige som land skal klare. Det fortelles samtidig at man snart er ved veis ende.

10 000 evakueringsplatser behövs snabbt ute i kommunerna och de som fått avvisningsbeslut ska få lämna landet snabbare.
24 000 personer sökte asyl i Sverige i september, mer än dubbelt så många än månaden innan.
Den extraordinära situationen fick justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) och Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson att på lördagen kalla till en extrainsatt presskonferens i Malmö.
– Alla våra system är under hård press. Stat, kommunerna och frivilligkrafter gör ett oerhört starkt arbete, sade Morgan Johansson.

—-

Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson berättade att landets evakueringsplatser just nu inventeras.
– Vi närmar oss vägs ände. Vi har inventerat och det rör sig om ungefär 10 000 evakueringsplatser som kan komma att tas i anspråk. Det här är en situation som vi inte är vana vid. Det är en nationell mobilisering vi talar om, säger Danielsson.

—-

10 000 personer som har fått uppehållstillstånd och nu bor i Migrationsverkets regi måste ut i kommunerna, runt 30 per kommun. Alla kommuner och myndigheter måste hjälpa till, enligt Johansson

Det er bare å ønske lykke til på den siste etappen mot stupet.

Aftonbladet