Det offentlige rom blir stadig mer kvelende. De som har fjernet de ti bud i samfunnet, er ikke uventet travle med å innstifte mange nye. Blant disse finner man nå også: «Du skal ikke kritisere staten».

Dagbladet skriver om hvordan statsansatte ser seg lei av «hets» i diskusjonsforum, sosiale medier, kommentarfelter, og om hvordan fagforbundet YS Stat brenner av (for å bruke et passende språklig bilde) to millioner kroner på å ta oppgjør med de grumske holdningene, blant annet gjennom en reklamefilm.

Meldingene har YS funnet i sosiale medier og er lett omskrevet av personvernhensyn. De leses opp i en egen video, som er del av reklamekampanjen «Jeg er statsansatt».

– Den lista vi fikk, var lang og styggere enn stygg, forteller lederen i fagorganisasjonen YS Stat, Pål Arnesen, til Dagbladet.

At YS Stats medlemsforbund nå bruker to millioner kroner på å få spredt blant annet en video hvor disse budskapene leses opp, skyldes ikke et ønske om selvpisking.

Tvert imot vil Arnesen og YS’ medlemsforbund ta et oppgjør med slike holdninger.

Listen var altså lang og styggere enn stygg – angivelig – og vi kan bare anta at de verste av dem ble valgt ut til reklamefilmen. Her er noen av de utvalgte hetsende kommentarer:

«Det suger livskraften ut av mennesker. Ingenting får en til å føle seg mere maktesløs enn et møte med statens papirflyttere»

«Når staten bruker 1 milliard på papirflyttere og ingenting til å hjelpe noen som trenger det. #denfølelsen»

«Tror i Norge at 4 av 10 statsansatte har ca. 0 spesifikke arbeidsoppgaver. Det viktigste er å fylle opp kantina.»

«Det må være vanskelig å være ansatt i staten. Så mange valg. Kanelbolle eller marsipankake? Tebrød eller vaffel?»

Å påpeke at offentlig sektor – mer spesifikt offentlig byråkrati – har eksplodert i Norge langt utover behovsgrensen, eller å uttrykke en følt maktesløshet etter et møte med staten, går nå med andre ord under definisjonen «hets».

Vi vet fra før hvordan de politisk korrekte bevisst har anvendt begreper som «rasist», «homofob», «misogyn» aldeles upresist, for (på ondskapsfullt vis) å begå karakterdrap på mennesker som har sagt seg uenig med dem om innvandring, familiepolitikk eller kjønnspolitikk.

På samme vis har de nå også utvidet definisjonene av ord som «hets» og «nettroll», slik at også disse kan spenne bredt som garn:

Definisjonen på ordet «hets» innebærer nå absolutt alt som skrives på internett som ikke samsvarer med deres verdensbilde, mens begrepet «nettroll» nå omfatter enhver som bedriver den slags uanstendige ting.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂